onsdag, september 22, 2010

Vejle Kunstmuseum - lærerkursus

I går havde jeg mulighed for at følge et lærerkursus på Vejle Kunstmuseum. Vi blev introduceret til udstillingen "Nuancer af sort" på en meget givende måde. Det var spændende at høre om baggrunden for udstillingen og de udvalgte værker. Jeg var specielt facineret af de af Thomas Kluge's værker, som hører til serien 1917-83, hvor han i værkerne stiller sig kritisk til kunsten og kunstens etablerede meningsdannere.

Efter foredrag og rundvisning var det muligt at se værker, som specielt appelerede (ifølge museumsinspektør Marianne Sørensen) til unge. Her så vi nogle fantatiske fotografier af Tim White-Sobieski. Hans værk "Running from birds" var en speciel oplevelse, fotoet var stort 140 x 280 cm og meget levende, man fornemmede flugten og fuglene, der næsten fløj ud i ansigtet på én og alligevel rummede det noget uvirkeligt, da det var tydeligt at fuglene var manipulerede.

I samme udstiling var der også værker af den kineiske kunstfotograf Meleonn, hans form og stil var helt anderledes og som vesterlandsk betragter gav værkerne anledning til en række undrende spørgsmål. Jeg faldt for billedet af postmanden, der fortvivlet læser et af de breve hans skal aflevere på hjørnet (manipuleret) af en huskarre.

Udstillingen bar med rette navnet "Uforudsigeligheden i det velkendte" og jeg kan varmet anbefale den. Den kan give masser af inspiration til arbejdet med digitale billeder.

Ingen kommentarer: