fredag, marts 23, 2007

Musik og billedkunst

Jeg overvejer at lave et nyt forløb med de billedkunststuderende, hvor vi skal arbejde med musik og digitale udtryksformer. Min kollega Lis Faurholt kan måske via nogle kontakter skaffe noget musik, vi må bruge og lægge ud på nettet sammen med vores digitale billedproduktioner. Vi har også talt om en udstilling i det nye hype Second Life, som Lis og jeg er i gang med at kikke nærmere på. Inspirationen til et sådant forløb stammer fra mange steder:

I Haderslev Musikforening, hvor jeg sidder i bestyrelsen, er vi i fuld gang med at planlægge næste sæson. Vi har talt om muligheden for at lave en koncert med børn og unge som målgruppe og har tænkt på pianisten Jacob Nielsen, som har gjort en stor indsats omkring formidling af klassisk musik til børn. Et kik på hans hjemmeside viser, hvordan billeder, i dette tilfælde levende billeder, giver en anden og spændende oplevelse af musikken (videoklippet med hunden, venstre spalte på forsiden).

Mine egne børn gik i sin tid på Bifrost i Herning, hvor de netop arbejdede med klassiske værker på denne måde - lytte og derefter fortælle om oplevelsen gennem et billedmedie. Ungerne fik et helt andet forhold til musikken og det var interessant at se, hvordan de via billedmediet udtrykte deres oplevelse af musikken.

Man kan finde mange eksempler på kombinationen billeder og musik i billedkunstundervisningen - se f.eks. Helsingør bibliotek´s side om børn og billedkunst.
I Herning har de valgt at bygge Kunstens hus, hvor musikken og billedkunsten skal gå hånd i hånd. I vores nærområde sker der også noget, i Kolding indvier man snart et hus for børn og unge, hvor det også ser ud til, at der skal arbejdes mange forskelllige udtryksformer.

Ingen kommentarer: