mandag, marts 26, 2007

Naturskildringer - slutprodukter

Jeg har fået lov at linke ud til nogle af de studerendes arbejder (slutprodukt), der er et resultat af deres omfattende arbejde med Naturskildringer. Deres præsentationer er lavet vha. værktøjet slideshows på Flickr. Flere af de studerende har også arbejdet med en webloggen som logbog i forbindelse med billedeindsamlingen. Linkene til deres blogs findes i min blogs oversigt over studerendes blogge.
Lene har valgt at arbejde med trolde i sit billedarbejde View slideshow
Bemærk at Lene lader trolden i dias 2 glide over i dias 3, der er et malet troldeansigt for at understrege, at der er tale om et fortsat tema. De to dias giver en fornemmelse af en tyngde, som står i en stærk kontrast til de efterfølgende dias 4-6, hvor det legende, drømmeagtige univers virkelig kommer til udtryk i Lenes bearbejdning af lagene i billedet. Lenes sidste dias (6) virker på en gang uhyggeligt og dragende, man fornemmer ansigtet i træernes grene, men da det kun er en antydning bliver man alligevel i tvivl, var det et ansigt man så? Man sidder tilbage med følelsen af noget mystisk og udefinerligt - er det trolden eller elverpigerne, der vogter over skoven? Lene har arbejdet meget med kanterne på sine sammenklippede fotos, for at give nogle afstemte og sammenhængende billeder. Det er en finish som kræver mange timers arbejde / tålmodighed :-))
Trine har arbejdet med rum View slideshow og forbinder med billedet "kirkerum" skovens ro med den højtidelighed, man forventer i en kirke. Perspektivet i billedet giver en dybde som drager mod et lyspunkt i det fjerne, som for øvrigt ligger i et af billedets gyldne snit (det vandrette). Denne følelse af mystik og højtidelighed understreges af de efterfølgende billeder, hvor dias 2 (et kik på himmelen over trætoppene understreger), at vi befinder os i et anderledes og højtideligt rum. Hvorefter vi følger elverpigerne i et tåget drømmende univers. Lukker det sidste dias os ind til noget nyt eller ud fra det drømmende univers?
Hedvig har valgt temaet - livets mangfoldige aspekter View slideshow hvor dias 1 er en flot optakt til resten af serien. Der er et spændende lys på dias 4, og en flot kombination af grafik med de stille dalende blade på dias 6. Dias 2 virkede stærkt og dystert på mig, først gang jeg så det. Hedvig fortæller, at det også var hendes tanke. Havet skulle æde hendes et og alt, og det opnår hun gennem at kombinere fotoet med havet og himlen. Det virker meget bastant og understreger virkningen af det dystre og foruroligende på dias 2.
View slideshow Lilian - dias 1 - åbner op med et fint indgangsbillede, hvor mixet af frost og hav giver et fint og skrøbeligt udtryk på trods af den barske årstid. Lilian har ladet sin buste fra arbejdet med ler danne aftryk i sandet og på stenene, dias 2 og 3. Det giver en flot virkning, som får mig til at tænke på alle de mennesker, der i tidernes løb på den ene eller anden måde har været prisgivet havet og dets luner. En tanken jeg synes, der bliver understreget med det religiøse element i form af en engel på diasene 6 - 7. Lilian siger om sit arbejde, at hun har vægtet solens lys og farver i samspil med stranden som et forløsende sted, hvor hun trives og ikke har tænkt religiøse overtoner :-)) Måske er det kontrasten mellem det majestætiske, barske hav og solens livgivende varme, der leder tankerne i den retning? Lilians billeder er et godt eksempel på, hvor meget arbejdet med lag kan tilføre billederne.
Anne har brugt mange fotos fra sit nærmiljø i sin produktion View slideshow Den tomme strand (dias 1), det legende barn, der efterhånden fremtræder næsten som en skygge (dias 2, 3 og 4), og de roterende sten (dias 5), leder Annes fortælling på vej mod det legende, finurlige og sjove troldeunivers (slide 6 - 10). Fortællings pointe sluttes flot af med den leende dreng (dias 11) - man er ikke et sekund i tvivl om, at det er det sjove og lattervækkende, Anne har valgt at tage fat i frem for det mystiske og måske skræmmende.

Ingen kommentarer: