fredag, april 13, 2007

Dyrefabler og video

I januar og februar, hvor vi arbejdede med video i billedkunstundervisingen, deltog en af mine gode kollegaer Karen Årøe som student. Efterfølgende har Karen leget videre med mediet og hun har arbejdet udfra en genial ide:
Dyrefabler af La Fontaine som rammen for en visuel fortælling.
Karen har valgt fabelen om Der Löwe und die Maus og givet rollen som løven til sin lille kattekilling.

1 kommentar:

Hanne sagde ...

Jeg har været på jagt efter La Fontaines dyrefabler (kendte dem faktisk ikke) og fik langt om længe via biblioteket skaffet "Dyrefabler af La Fontaine, genfortalt og illustreret af Richard Scarry". Jeg fandt nu ikke den om Musen og Løven, men flere andre som det kunne være ganske sjovt at visualisere. F.eks. De to gyder:
"En jerngryde spurgte en lergryde om de to ikke skulle drage ud i verden sammen. Lergryden mente, at det var det klogeste at holde sig i nærheden af ildstedet. Hvis den kom væk hjemmefra, kunne den let gå itu. Men jerngryden lovede at gå lige ved siden af den og passe godt på. Og så gav lergryden efter. Klip-klap, klip-klap, på deres tre små ben haltede de hen ad vejen, snart til den ene side og snart til den anden og stødte imod hinanden hele tiden. Men alt det bumperi var mere end lergryden kunne holde til. Pludselig slog den en revne og ved det næste bump gik den i stumper og stykker."
Morale - Lige børn leger bedst.