torsdag, august 30, 2007

Billedets udtryk

I går og i dag har jeg været censor i Ribe (almen didaktik) og benyttede lejligheden til et besøg på byens kunstmuseum. Gennem hele sommeren har de vist en familieudstilling "Hvad med en god historie" en spændende udstilling, hvor man kan:
- skifte ramme på malerierne
- skifte belysning fra hvid til gul, rød eller blå
- ændre farven på den væg, hvor maleriet er ophængt

Et skift mellem forskellige virkemidler, der kan forandre værkets umiddelbare udtryk. Det er meget tankevækkende at se, hvordan et varmt og levende portræt af en lille pige fordybet i egne tanker kan ændres til et værk, der fremtræder som en kold og ensom skildring af en frysende lille pige, blot ved at ændre belysningen af billedet.

Der var andre "stationer", hvor man gennem et tæppe med en række "kik-huller" fik mulighed for at betragte udvalgte dele af kunstværker. En teknik som hjalp til at fokusere på fx. et ansigts udtryk fremfor det samlede gruppeportræte af en familie.

Der var også muligheder for at føle på og efterligne skulpturer mv., men netop de fornævnte visulle muligheder kunne man også lege med vha. af digitale virkemidler. I billedkunst man kunne fx. gå til et af de mange kunstmuseer (se linkene her i bloggens højre side), udvælge et værk og derefter fx. lege med baggrunden eller lægge filtre ned over et billede. De studerende kunne også vælge egne produktioner og lege med baggrund, rammer etc., som jeg har gjort med et af mine digitale fotos.

This album is powered by BubbleShare - Add to my blog

Ingen kommentarer: