lørdag, september 01, 2007

It, medier og musik

Kunsterne er ofte de første til at eksperimenterer med og bruge nye udtryksformer. Sådan var det med fotografiet i sin spæde barndom og de digitale medier, fx. lyd og levende billeder, har i snart mange år været faste bestanddele i kunstmuseernes udstillinger om samtidskunst.


Også mange musikkere benytter levende billeder ved fremførelsen af deres musik, vi kender det fra fx. Pink Floyd Project´s opførelse af The Wall. Noget man kunne opleve, hvis man var én af de heldige tilskuere på Landstævenpladsen i Haderslev d. 18. aug. 07. Deres musikalske show er kombineret med videoskærm, hvorpå der vises film, animationer, stillfotos og grafik undervejs. Musikken taler til alle sanserne.


Nogle af de yngre klassiske musikkere benytter også digitale medier ved deres koncerter. Jacob Nielsen har udviklet et koncept, hvor han formidler de klassiske værker til børn og unge ledsaget af video. Det er muligt at opleve dette i haderslev på søndag d. 9. september.

Min kollega Annette (musik) og jeg har talt om et samarbejde, hvor vi fx. kunne lade de studerende arbejde med udvalgte temaer, som fx. følelser: vrede, glæde, sorg. Det er temaer som kan udtrykkes på mange spændende måder både gennem musik og billedkunst (digitale :-) Vi har i billedkunst tidligere arbejdet med video (klik på etiketten video for at se disse indlæg) og bl.a. gjort den erfaring, at et bundet tema ofte giver nogle meget interessante resultater. Eksemplet på Jacob Nielsen´s´s webside, hvor han ledsager H. C. Lumbye´s Jernbanegalop af en meget sigende video er formen inspiration til, hvordan billedkunstfaget kunne samarbejde med faget musik.

Ingen kommentarer: