lørdag, august 24, 2013

MoMA

Jeg deltager i et online kursus på Cousera: Art and Inquiry: Museum Teaching Strategies For Your Classroom. Videoen herunder ligger frit tilgængeligt på YouTube og viser i praksis lidt om, hvordan de praktisere denne form for undervisning.

I kurset har der været meget at læse, diskutere m.v. og der har i alt været 17.000 deltagere. På et Hangout forleden fortalte én af kursuslederne, Lisa, at 8.000 af disse stadig var aktive i kursets 3. uge. 
Desværre lykkedes det ikke for mig at være med den sidste uge og 4. uge, men undervejs har jeg prøvet meget. 
Mit fokus har specielt været på de teknologier og den måde, de på MoMA havde tilrettelagt undervisningen online. De indleder f.eks. hver uge med en kort video, hvor kursus-lederen fortæller om ugens program efterfulgt af en video af ca. 10-15 varighed, der dels viser, hvordan man praktisere de pædagogiske / didaktiske metoder, som man selv skal læse mere om, diskutere og udfærdige eksempler på. Det har også været interessant at se, hvorledes de har brugt Google HangOut kombineret med Twitter.
En anden blogger har beskrevet kurset og dets indhold i indlægget: All the world is a mooc - hun kommer omkring meget af det vi har lært og giver en del eksempler på praksis. Et super resume af kurset og værd at vende tilbage til.

Ingen kommentarer: