torsdag, januar 04, 2007

Storyboard

En af mine studerende Anne har givet mig lov til at vise det storyboard, hun brugte som grundlag for sit arbejde med en rejse-fortælling, og til at fortælle lidt om hendes arbejde med udarbejdelsen af en præsentation i PowerPoint.


Figurerne 1- 8 er skitser af de enkelte slides i præsentationen, og den er planlagt som en non-lineær præsentation, dvs. at de enkelte slides ikke følger efter hinanden i numerisk rækkefølge. Som det fremgår af storyboardet er slide 1 en appetitvækker og det efterfølgende slide 2 linker ud til de resterende slides, figurerne 3-8.

På slidene 3-8 ligger et gennemgående ikon, et manipuleret billede af figur 6, som linker tilbage til slide 2, der som sagt danner knudepunktet for alle link. Anne fraveg sit storyboard en lille smule i produktionsfasen og det er selvfølgelig okay.

Pointen er, at et storyboard med tegninger eller noter til de enkelte sider skaber en sammenhængende skitse over fortællingen / præsentationen. Man kommer omkring en række overvejelser:
Hvad fortællingen skal handle om? Hvilken start, hvilket indhold og hvilken slutning? Hvilke objekter skal indgå på de enkelte sider? Skal de bearbejdes? Skal der være en eller flere gennemgående objekter, fx en figur, der er karakteristisk for temaet eller…? Skal det digitale materiale etc. bearbejdes yderligere, og hvordan?

Anne præsenterer selv sit produkt i den efterfølgende video

Vidoen er en indspilling af bevægelserne på computerskærmen, vha. Windowsa Media Encoder, mens jeg gennemså Annes præsentation. Den er efterfølgende redigeret i Microsoft Moviemaker. Lyden er optaget on location og lagt på ved redigeringen i Microsoft Movie Maker.

Ingen kommentarer: